Freitag, 11. Januar 2008

Comentaris municipals

Vindobona és l'antic nom romà de Viena, com Minorisa era el de Manresa.
Mentre no canviü la meva situació laboral, que aquest any podria donar un tomb (res de l'altre món), tot el que escrigui en el blog per Regió7 o pel qui sigui haurà estat redactat des d'aquesta gris i boirosa (i freda) ciutat (almenys a l'hivern) situada a poc més de 100 metres sobre el nivell del mar, a la plana del Danubi.


Com a manresà, i tot i que no visc molts dies a l'any a la capital del Bages, he anat veient, any rere any, com canviaven botigues, es feien obres, algunes coses com els transports milloraven, però cada vegada que vaig a la meva vila natal, em cau l'ànima als peus quan veig certes infraestructures, edificis abandonats des de fa mig segle, com la antiga Fundició.Posaré com a exemple el Parc de Puigterrà, tota una explanada a dalt d'un turó al bell mig de la ciutat, des d'on es pot veure , cap al sud, Montserrat, cap al Nord (en dies clars), el Prepirineu, cap a l'est, el Montcau, i cap a l'oest Collbaix. Es un lloc d'oci o lleure ideal, tant per aprofitar els últims raigs de sol ponent, com per anar amb amics, o meditar.Doncs bé, aquest parc, que abans ni s'anomenava així, destaca per la deixadesa i la brutícia. Hi va haver l'emissora de Ràdio Manresa. Actualment, les parets de la casa estan pintades de graffittis i brutes, el petit monument que Manresa dedicà a Pau Casals també ha estat maltractat, així com un altre monument a un compositor de sardanes.Fa uns anys hi pujaven adolescents amb els seus patins a jugar a les rampes ja eliminades. A l'extrem sud, des d'on es pot veure la Seu, el Carme i Montserrat, han deixat créixer un pi que ara ja tapa tot Montserrat. La política municipal des de la Transició, que encara sembla que duri, ha estat un seguit de projectes inacabats o abandonats. Prova en són aquelles espècies de porxos que hi ha al mateix indret. Mai no he sapigut què intentaven fer! Fa uns anys van enreixar el recinte del parc i es tanca a la nit, cosa que limita els desperfectes.

I , per acabar, l'accés al Parc per la "Pujada al Parc de Puigterrà", està asfaltat només a trossos, i és ple de clots. En cotxe els sotracs són de camí de vaques!
I jo li demano al regidor "competent": "Què penseu fer allà? Seguirà la deixadesa? Per què descuidar de tal manera un lloc de lleure tan idoni, deixant-lo a la mercè del vandalisme? Un cop arreglat, caldria que hi hagués un guàrdia que vigilés aquests grups que només volen fer destrosses.

1 Kommentar:

Damià hat gesagt…

Ei!
Felicitats pel blog i sàpigues que ja esteu on-line!
Gràcies per fer possible la iniciativa!

www.regio7.cat
Dam